Partner klubu:
Partner klubu

[dôležité] Preklopenie fora na novu verziu - zmeny

Ako vylepšiť web - vaše postrehy, návrhy, nápady, pripomienky...

[dôležité] Preklopenie fora na novu verziu - zmeny

Odoslaťod rony 12. Okt 2008 23.18

Pouzivajte toto forum vyhradne z adresy: http://forum.suzukiswift.sk/

Avízované preklopenie fóra je tu.

V prvom rade bolo nutné opustiť verziu PHPBB 2, na ktorej klubové fórum fungovalo dodnes. Preto som musel nejako vymyslieť ako prejsť na PHPBB 3. Pôvodne zamýšľaný jednoduchý prechod až tak jednoduchý nebol.

Zmeny, ktoré pocítite:

- zmena vzhľadu, všetko poprehadzované - musíte sa prispôsobiť, chvíľu to bude trvať ale zvyknete si - nedá sa naozaj nič robiť - od verzie 2 po 3 je priepastný skok vo vývoji,

- pravdepodobne nejaké dnešné príspevky skutočne vypadli

- albumy zatiaľ neuvidíte - obrázky sú v zálohe, pripravím čo najskôr náhradu za albumy - galeria.suzukiswift.sk uz pracuje

- ako tak pozeram, tak sa nepreniesli avatary. (obrazky pouzivatelov) - nastavte si ich znovu! ak si neviete s tym rady, ozvite sa, povodne mam

- zmeny vo vzhlade este nejake budu - prax vzdy ukaze...

Praktické rady pre používanie fóra:

- zoznam nových príspevkov na fóre: po prihlásení kliknite na Zobraziť nové príspevky

- živé sekcie a živé témy sú indikované zmenou ikoniek - tie ikonky sú pôvodné, zmením ich na viac "Swift" a viac pochopiteľné,

- ak už máte tému otvorenú, tak nové príspevky majú vedľa nicku taký malý štvorček - je červený Obrázok ak je to neprečítaný príspevok, zároveň tento štvorček je priamym odkazom - pravé tlačítko myši, skopírovať odkaz - takto môžete z inej témy rovno linkovať na daný príspevok,

- vylepšený Ovládací panel používateľa, napr. pribudli Priatelia, nepriatelia, moznost poziadat o clenstvo v nejakej skupine (teraz su vsetky skupiny uzavrete a nie je mozne poziadat z fora ale jedine komunikaciou s adminmi)

- mohutne vylepsene moderatorske funkcie - kazda sprava ma ikonky napr. na upozornenie na nevhodny prispevok (netreba priamo vo fore nadavat nespratnikom ale kliknut na Ohlasit prispevok, resp. moderator vidi aj ikonku Upozornit uzivatela, tym padom maju moderatori omnoho lepsie moznosti, moderatori mozu lahsie prenasat offtopic temy, uzatvarat ich, menit ich, spajat ci rozdelovat. Od tejto verzie s jaykayom ocakavame, ze sa vytvori vacsi okruh moderatorov, ktori budu mat pridelene sekcie ci kategorie a o tie sa mozu starat

- sledovanie tem - naspodu stranky s temou mate odkaz "Sledovat temu" - ak to zakliknete, mate v emaili vzdy upozornenie ak niekto tam nieco prida - ak nechodite na forum kazdy den, tak aspon tie dolezite temy mozete sledovat tak, ze vam nic neunikne

- vylepsenie profilu - pridal som tam dve (zatial) kolonky na model auta aky mate a jeho rok vyroby, mozete vyplnit ak sa vam chce

- ak kliknete na SS v boxe s info o pouzivateli (vedla textu jeho prispevku) tak automaticky zahrnie odkaz na jeho prispevok, takze ak dostane vasu SS spravu, hned vie, k comu reagujete.

- ikonka Obrázok v zozname tem je odkaz priamo na najnovsi neprecitany prispevok (najma ak je to viacstranova tema, tak je to super pomocka)

- zostavaju moznosti ako tlacitka Bold, Italic, URL, Farba textu, staci oznacit text myskou, klik na taketo tlacitko a prida to BBcode znacky s prislusnym vyznamom - oplati sa ich naucit pouzivat, je to fantasticka vec :-)

- tlacitko Citovat zahrnie do textu cely predosly prispevok na ktory reagujete (trochu ich preriedte, nech necitujete zbytocne vela povodneho textu, ale na priamu odpoved pouzivajte rovno tlacitko Odpovedat - je to prazdny formular len pre vas text,

- prihlasenie by MALO vydrzat aj ked sa neodhlasite a zavriete prehliadac, len treba vydrzat, pripadne problemy reportujte, mne to funguje a fungujem tak na inom fore s touto verziou.

- pridal som znacky pre video servre youtube, sme a ceknito - pouzitie je primitivne, vidite to o kus vyssie - ak potrebujete dlhsi navod, povedzte alebo to sem niekto napiste miesto mna :) davajte navrhy na ine video servery, principialne ide taketo pomocky urobit prakticky na hocico.

Pripadne otazky sa pytajte, nemam zasa tolko casu spisovat dokumentaciu - znacna cast informacii je na faq.php - je to slovensky, tak do toho :)

- všetky problémy mi hláste mailom, icqckom a pod. moj mail je rony zavinac suzukiswift bodka sk a icq mam 50066147
Obrázok/\/\.
Obrázok používateľa
rony
Člen klubu

Založený: 26. Okt 2007 20.59
Model auta:: GLX CD AC, 5dv., red
Rok výroby: 2005

Re: Preklopenie fora na novu verziu - zmeny

Odoslaťod rony 13. Okt 2008 01.12

odkaz
[url=http://www.swiftclub.sk/]odkaz[/url]

video
www.youtube.com [youtube]EgHSjNuJJms[/youtube]

www.sme.sk [sme]6079[/sme]

www.ceknito.sk [ceknito]000e/233181[/ceknito]

kludne navrhnite dalsie video servery.
Obrázok/\/\.
Obrázok používateľa
rony
Člen klubu

Re: [dôležité] Preklopenie fora na novu verziu - zmeny

Odoslaťod rony 14. Okt 2008 12.06

http://gallery.suzukiswift.sk/

Vzhlad galerie zjednotim okamzite ako bude ako tak uzavrety vzhlad fora (bude to podla neho).

Vsetci fotografi, vsetci clenovia klubu, vsetci clenovia diskusneho fora: poziadajte si o zalozenie uctu!!!

V info boxe mam odkazy na kontakty - proste mi napiste, obratom vam tam zalozim ucet - je to VASE PRAVO :-) takze skutocne neotravujete :-)

Video je mozne vlozit do galerie ak je vo formate MOV alebo FLV - konvertor z inych formatov na FLV je desktopovy pre PC na http://www.rivavx.de/index.php?downloads0&L=3 (vola sa Riva FLV encoder - je zadarmo). Su aj nejake webove sluzby, kde sa da urobit rychlo to iste http://zamzar.com/

Sekcie galerie:

Priaznivci znacky: osobne albumy pre hocikoho z fora
Members: clenovia klubu
Autoslalom: popularne akcie klubu
Zrazy: minizrazy a ostatne akcie klubu
Swiftky: staci pozriet fotky a viete, co tam mozete pridavat :-)
Komercne fotografie: oficialne foto Suzuki, distributorov a pod.

Potesi ak terajsim fotkam budete editovat nazvy, popisy a pod., potesi ak pridate tie najlepsie zo svojich fotiek.

Ked vam zalozim ucet, tak vam poviem adresu, kde sa da prihlasit do galerie, konto je obvykle to iste ako nick na forum, heslo je ine. Heslo si vymyslim, takze si ho zmente. E-mail vyplnim len ak mi ho poviete - ak mi ho nepoviete, neskusajte "zaslanie hesla na mail" - nema to kam prist :-)

Obvykle mate prava na vacsinu albumov, takze pozor pri experimentovani :)

Albumy ide zaheslovat. Ak nie je vyznamny dovod nemali by ste menit nastavenia zakladnych galerii (vid. vyssie) :)
Obrázok/\/\.
Obrázok používateľa
rony
Člen klubu

Format vypisu datumu

Odoslaťod rony 20. Okt 2008 09.07

Pretoze sa vam v profiloch zo stareho fora preniesol aj tvar datumu, je mozne ho zmenit ale musite si to urobit sami.

Chodte do Ovladaci panel pouzivatela, potom Nastavenie fora, v kolonke Moj format datumu zvolte Vlastny a do kolonky pod tym vlozte tento sled znakov:

d. M Y H.i

toto vypise datum a cas vo formate na aky sme v slovencine zvyknuti.
Obrázok/\/\.
Obrázok používateľa
rony
Člen klubu

Odoslaťod rony 21. Okt 2008 13.30

V info boxe je farebne odliseny Clen klubu od ostatnych diskutujucich.

Zatial som tam nahadzal narychlo ludi podla zoznamu Members.

Ozvite sa clenovia klubu, ktori tam nie su (vopred sa ospravedlnujem).

UPDATE: ja dement! Ta skupina zasa genialne poriesila avatary :-(((((((((((((((((((((((((((( ja blb!!!
Obrázok/\/\.
Obrázok používateľa
rony
Člen klubu

Odoslaťod rony 11. Nov 2008 19.25

Zamena vizuálu sloganu za jaykayov návrh.

Tym padom je cela hlavicka podla mna hotova a v nasledujucom obdobi sa chcem venovat zalezitostiam, ktore doteraz stali.
Obrázok/\/\.
Obrázok používateľa
rony
Člen klubu

Odoslaťod IMAX 22. Nov 2008 11.52

moze byt, takto sa mi to paci
SWIFT - 1,5GS VVT
Obrázok používateľa
IMAX
Člen klubu

Založený: 12. Aug 2007 22.17

Odoslaťod jklmn 08. Dec 2008 17.20

preco zmizol favicon?, dost mi chyba
Obrázok používateľa
jklmn

Založený: 06. Jan 2008 18.47

Odoslaťod rony 08. Dec 2008 18.43

diky! toto ma vobec nenapadlo. Uz by sa mal zacat objavovat.
Obrázok/\/\.
Obrázok používateľa
rony
Člen klubu

Odoslaťod tomko 08. Dec 2008 21.11

jklmn napísal:preco zmizol favicon?, dost mi chyba

favicon je co?
Toyota forever,www.hardware.sk
tomko
Priaznivec

Založený: 07. Dec 2007 15.27
Model auta:: turbo
Rok výroby: 2010

Odoslaťod Shrek 08. Dec 2008 23.34

tomko napísal:
jklmn napísal:preco zmizol favicon?, dost mi chyba

favicon je co?
tiez sa pridavam k tomkovej otazke :angel:
Obrázok používateľa
Shrek
Mr. Bombastic®

Založený: 09. Nov 2007 15.31
Model auta:: Suzuki Swift Sport GTI
Rok výroby: 2007

Odoslaťod jklmn 09. Dec 2008 11.20

favicon je to co mi dost pomaha orientovat sa v tomto ;)

Obrázok

(dik uz je to OK)
Obrázok používateľa
jklmn

Založený: 06. Jan 2008 18.47

Odoslaťod tomko 09. Dec 2008 16.12

aj ja dik za ukazku ze co to je
Toyota forever,www.hardware.sk
tomko
Priaznivec

Založený: 07. Dec 2007 15.27
Model auta:: turbo
Rok výroby: 2010

Stara uvodna a nova uvodna

Odoslaťod rony 21. Jan 2009 11.24

Toto su moje poznamky.

Stara uvodna: terajsi www.suzukiswift.sk - cierny podklad, biele pismo, cervene nadpisy (kvoli rozpoznaniu v buducnosti)

Nova uvodna: dostupna teraz z portal.php - teraz TESTOVACIA.

Tolko definicia pojmov.

Musim urcit, ktore casti starej uvodnej su uz "prehodene" a existuje alternativa v novej uvodnej. Ktore informacie zo starej nebudu prenasane atd.

Menu:

Members - v tvare ako ma stara uvodna zanika (duplicitne udrzovanie zoznamov clenov), a nahrada za zoznam clenov je memberlist.php?mode=group&g=353 - cize staci udrzovat zoznam clenov skupiny Clen klubu na fore.
Stav: hotovo, existuje, neprenasa sa ale existuje efektivna nahrada.

Forum - len vstup do fora, zostava sucastou navigacie.

Events / Udalosti - neprenasa sa v tomto tvare, po novom bude Events sucastou specialne vytvorenej sekcie, ktora je vytvorena na fore a bude teda zlozena z obsahu, ktory sa vklada na starej uvodnej v uvodnej stranke a stranke Events (obsah je totiz obdobny) - v novej uvodnej sa VSETKY udalosti (len terminovnik, nie clanky) zapisu do Kalendara udalosti klubu, ktory je v novej uvodnej zobrazovany ako box. Dlhsie utvary (clanky, avizo a zhodnotenie uskutocneneho eventu) sa teda zaradia medzi clanky na novej uvodnej. Clanky sa budu vkladat do extra sekcie na fore.
Stav: hotovo, existuje, neprenasa sa v povodnom tvare ale transformuje sa.

Partners - bude odkaz na prislusnu sekciu na fore. Tato sekcia uz existuje viewforum.php?f=50 Takze nebude nutne stranku Partners zo starej uvodnej prenasat. Je vsak nutne porovnat obsah a aktualizovat sekciu na fore!
Stav: hotovo, neprenasa sa, aktualizovat!

Links - doporucujem neprenasat a urobit ako jednu z tem na fore a potom na nu iba odkazovat.
Stav: nezacalo sa, preniest terajsi obsah do novovytvorenej temy na fore.

Swift club - zrusit, terajsi obsah je iba suhrnom logotypov na pouzitie. Po novom smerovat na sekciu klubu na fore, kde budu vsetky informacie okolo klubu. Logotypy na stiahnutie a pod. zaradit do sekcie Links?
Stav: nezacalo sa, preorganizovat

Najzasadnejsie teda bude zmena organizacie zverejnovania clankov, upozorneni a pod. na uvodnej stranke. Z terajsich troch podstranok do jedinej. Casti obsahu, ktory bol povodne planovany ako aktualizovany vsak nebol dalej aktualizovany, takze dolezitejsi stary obsah sa prenesie dovnutra fora a pod.

Prosim modov, adminov, aby mi zo starej uvodnej definovali, ktore veci su dolezite a ktore sa mozu "stratit".

Je mozne, ze som toto narychlo zle vysvetlil, tak to prosim neberte ako autoritativne urcovanie v negativnom vyzname.

Zakladny smer je zjednodusit poskytovanie novych informacii, zjednodusit spravu obsahu (mantra je, ze komfortnejsie je spravovanie obsahu cez forum ako hladat ine odlisne riesenia - vyzaduje to vsak dohodnute pravidla, napr. to, ze na fore vznikla sekcia, ktorej temy sa "zobrazuju" na uvodnej stranke. Niektore specialnejsie pod stranky starej uvodnej sa proste vytvoria ako temy na fore a z uvodnej budu odkazy.

Pytajte sa co ako myslim :)
Obrázok/\/\.
Obrázok používateľa
rony
Člen klubu

Odoslaťod IMAX 21. Jan 2009 16.02

co sa tyka members, viem ze takto ma svoje vyhody, ale aj nevyhody, pretoze nevidno fotky auta daneho clena, takze to by som zmenil. co sa tyka partnerov, tak zrusit ten kalendar udalosti a nechat len odkaz nan a namiesto kaledara udalosti posunut odkazy na partnerov. Ten kalendar je na uvodnej strane zbytocny a neprehladny, staci tam len jasne oznaceny link. Co sa tyka odkazov, tak sa moze spravit ta tema na ktoru bude odkaz smerovat
SWIFT - 1,5GS VVT
Obrázok používateľa
IMAX
Člen klubu

Založený: 12. Aug 2007 22.17

Ďalšia

Naspäť na suzukiswift.sk

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ

Swiftujte s nami