Avízované preklopenie fóra je tu.
V prvom rade bolo nutné opustiť verziu PHPBB 2, na ktorej klubové fórum fungovalo dodnes. Preto som musel nejako vymyslieť ako prejsť na PHPBB 3. Pôvodne zamýšľaný jednoduchý prechod až tak jednoduchý nebol.
Zmeny, ktoré pocítite:
- zmena vzhľadu, všetko poprehadzované - musíte sa prispôsobiť, chvíľu to bude trvať ale zvyknete si - nedá sa naozaj nič robiť - od verzie 2 po 3 je priepastný skok vo vývoji,
- pravdepodobne nejaké dnešné príspevky skutočne vypadli
- albumy zatiaľ neuvidíte - obrázky sú v zálohe, pripravím čo najskôr náhradu za albumy - galeria.suzukiswift.sk uz pracuje
- ako tak pozeram, tak sa nepreniesli avatary. (obrazky pouzivatelov) - nastavte si ich znovu! ak si neviete s tym rady, ozvite sa, povodne mam
- zmeny vo vzhlade este nejake budu - prax vzdy ukaze...
Praktické rady pre používanie fóra:
- zoznam nových príspevkov na fóre: po prihlásení kliknite na Zobraziť nové príspevky
- živé sekcie a živé témy sú indikované zmenou ikoniek - tie ikonky sú pôvodné, zmením ich na viac "Swift" a viac pochopiteľné,
- ak už máte tému otvorenú, tak nové príspevky majú vedľa nicku taký malý štvorček - je červený
- vylepšený Ovládací panel používateľa, napr. pribudli Priatelia, nepriatelia, moznost poziadat o clenstvo v nejakej skupine (teraz su vsetky skupiny uzavrete a nie je mozne poziadat z fora ale jedine komunikaciou s adminmi)
- mohutne vylepsene moderatorske funkcie - kazda sprava ma ikonky napr. na upozornenie na nevhodny prispevok (netreba priamo vo fore nadavat nespratnikom ale kliknut na Ohlasit prispevok, resp. moderator vidi aj ikonku Upozornit uzivatela, tym padom maju moderatori omnoho lepsie moznosti, moderatori mozu lahsie prenasat offtopic temy, uzatvarat ich, menit ich, spajat ci rozdelovat. Od tejto verzie s jaykayom ocakavame, ze sa vytvori vacsi okruh moderatorov, ktori budu mat pridelene sekcie ci kategorie a o tie sa mozu starat
- sledovanie tem - naspodu stranky s temou mate odkaz "Sledovat temu" - ak to zakliknete, mate v emaili vzdy upozornenie ak niekto tam nieco prida - ak nechodite na forum kazdy den, tak aspon tie dolezite temy mozete sledovat tak, ze vam nic neunikne
- vylepsenie profilu - pridal som tam dve (zatial) kolonky na model auta aky mate a jeho rok vyroby, mozete vyplnit ak sa vam chce
- ak kliknete na SS v boxe s info o pouzivateli (vedla textu jeho prispevku) tak automaticky zahrnie odkaz na jeho prispevok, takze ak dostane vasu SS spravu, hned vie, k comu reagujete.
- ikonka
- zostavaju moznosti ako tlacitka Bold, Italic, URL, Farba textu, staci oznacit text myskou, klik na taketo tlacitko a prida to BBcode znacky s prislusnym vyznamom - oplati sa ich naucit pouzivat, je to fantasticka vec
- tlacitko Citovat zahrnie do textu cely predosly prispevok na ktory reagujete (trochu ich preriedte, nech necitujete zbytocne vela povodneho textu, ale na priamu odpoved pouzivajte rovno tlacitko Odpovedat - je to prazdny formular len pre vas text,
- prihlasenie by MALO vydrzat aj ked sa neodhlasite a zavriete prehliadac, len treba vydrzat, pripadne problemy reportujte, mne to funguje a fungujem tak na inom fore s touto verziou.
- pridal som znacky pre video servre youtube, sme a ceknito - pouzitie je primitivne, vidite to o kus vyssie - ak potrebujete dlhsi navod, povedzte alebo to sem niekto napiste miesto mna
Pripadne otazky sa pytajte, nemam zasa tolko casu spisovat dokumentaciu - znacna cast informacii je na faq.php - je to slovensky, tak do toho
- všetky problémy mi hláste mailom, icqckom a pod. moj mail je rony zavinac suzukiswift bodka sk a icq mam 50066147
/\/\.